Polędwiczki faszerowane kurkami w bazyliowym cieście.

Polędwiczki faszerowane kurkami w bazyliowym cieście.

Polędwiczki faszerowane kurkami w bazyliowym cieście.

Pork tenderloin stuffed with mushrooms. Składniki. 300 g polędwicy wieprzowej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 3 goździki 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 1 łyżka oliwy  ciasto francuskie listki bazylii 250 g kurek  1 łyżka masła 3 łyżki sezamu uprażonego 1 łyżka syropu klonowego lub miodu Wykonanie. Połowę, kurek poddusić na maśle, posiekać i przyprawić solą i pieprzem. W polędwiczce zrobić tunel i nadziać kurkami. Utrzeć w moździerzu przyprawy i natrze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Autor

ChristopherChristopher

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurki, kurki, ciasto, polędwiczka, polędwiczki, francuskie, sosy, roladki, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, sezam, mięso, miód, syrop, ciasto francuskie, cynamon, pieczenie, słodkie, sos z kurek, polędwiczki w sosie, mięsa pieczone, polędwiczki wieprzowe, polędwiczki wieprzowe w sosie

Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.