Dziś inspiracja włosko-hiszpańska. Paella kojarzy mi się przede wszystkim z daniem z owoców morza. Tak naprawdę jest jednak bardzo wiele jej wersji, a wspólnym mianownikiem jest ryż przyprawiony szafranem. Oryginalnie ryż przyrządzany jest w taki sam sposób jak ten do risotto, jednak ja z braku czasu ugotowałam go normalnie. Do dania dodałam włoską salami, która spasowała idealnie. Jeśli chcecie pozostać przy hiszpańskich smakach można ją zastąpić chorizo. Danie jest dość ostre, więc jeśli wolicie łagodniejsze... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...