Knedle śliwkowe, czyli kolejna odsłona. Dziś trochę inne ciasto od poprzedniego przepisu, ale równie smacznie i muszę powiedzieć, że knedle te są błyskawiczne w przygotowaniu. Szukałam
SprawdzonaKuchnia.plPlacki z kaszy jęczmiennej z sosem grzybowym. Bardzo dobry, pożywny, zdrowy i szybki obiad. Kotlety z kaszy jęczmiennej są alternatywą dla klasycznie podawanej kaszy na
SprawdzonaKuchnia.plPierniczki na miodzie to kolejny przepis na pierniczki, które idealne nadają się do dekorowania. Ich równa powierzchnia nadaje się do lukrowania i ozdabiania czekoladą i różnego
SprawdzonaKuchnia.plDziś zdradzam Wam przepis na pulpety i to najlepsze na świecie! Zupełnie inne od zapewne dobrze Wam znanych pulpetów w sosie pieczeniowym. Ta inspiracja pochodzi z
SprawdzonaKuchnia.plTortilla z kaczką, idealna potrawa na przyjęcie. Goście sami dobierają ulubione dodatki i zwijają pyszne mini tortille. Mięso jest idealnie miękkie i soczyste, a dodatek sosu
SprawdzonaKuchnia.plSoczysta kaczka w sosie winnym podana na sałacie, polana wybornym sosem z czerwonego wina z dodatkiem żurawiny. Tak przygotowane piersi można podać nie tylko do sałaty
SprawdzonaKuchnia.plUwielbiam świeżą żurawinę zatopioną w pysznym cieście, której cierpki smak zrównoważony jest słodyczą i aromatem pomarańczy. Babka z żurawiną polana polewą z białej czekolady jest wyśmienita
SprawdzonaKuchnia.plGranola z żurawiną to pyszny dodatek do śniadania i zdrowa pożywna chrupiąca przekąska. Taki prosty dodatek z powodzeniem każdy może przygotować samodzielnie w domu. Domowa granola
SprawdzonaKuchnia.plRuskie pierogi z majerankiem. Kuchni kresowej mocno doprawione czosnkiem, aromatycznym majerankiem i odrobiną kminku. Pyszne i bardzo wyraziste w smaku sowicie doprawione solą i pieprzem. Pierogi
SprawdzonaKuchnia.plSok z wiśni przygotowany w sokowniku to najprostsza i najłatwiejsza metoda robienia domowych soków. Jeśli robicie soki z różnych owoców, to warto zakupić sokownik, a dzięki
SprawdzonaKuchnia.plwęglowodanów) << A może coś keto na słono? Gnocci kalafiorowe Keto naleśniki na mascarpone Frittata ze szpinakiem Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Jajeczne placki z cukinii Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Boczniaki w mięsnej marynacie Tofu mielone Keto chleb z siemieniem lnianym
WegePrzepisrozjaśniająco na skórę. Nawilża, natłuszcza, wygładza, zmiękcza i łagodzi podrażnienia. Dynia w kuchni. Dynia jest składnikiem zapiekanek mięsnych i rybnych, farszu, zup, sałatek, marynat, wypieków. Z dyni można piec chleb. Walory smakowe dyni podnoszą zioła: ziele angielskie, pieprz czarny, goździki, kardamon. Do przygotowania potraw wykorzystuje się świeży, gotowany i pieczony miąższ. Przepisy z dynią w roli głównej: Brioszki drożdżowe bułeczki(...)Odmiany dyni w kuchni. Dynia zwyczajna – do marynat, do zup, do smażenia, pieczenia i gotowania. Dynia piżmowa w kształcie ogromnej gruszki, bez włókien – idealna do zup, zapiekanek, podstawowy składnik chleba, bułeczek, ciast i deserów. Dynia Muscat de Provence – do marynat, do pieczenia, do dań z makaronem i placków. Dynia makaronowa – do marynat w occie, do warzywnego spaghetti (po ugotowaniu rozpada
ProstePesto.plWpadłem na pomysł zrobienia miodowej wódki. Ale takiej raczej do smakowania. Nie żeby pić całymi kieliszkami, tylko żeby sobie usta maczać w kieliszku, siorbnąć odrobinę i
Marder&Marder ManufactureChleb bezglutenowy to codzienne zapotrzebowanie osób z celiakią lub unikających glutenu z innych powodów. Artykuł Codzienny chleb bezglutenowy pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z FantazjąDomowy dżem z wiśni, czy może być coś lepszego? To bardzo smaczny dodatek do naleśników, kanapek, domowych gofrów oraz ciast. Przepis jest prosty, choć wymaga od
SprawdzonaKuchnia.pl