chleb - 25827 przepisów (strona:577/1722)

Prosta i smaczna pasta jajeczna 65

minut. Wszystkim smakuje. I dużym, i małym. No i zawiera śladową ilość węglowodanów. Ta pasta jajeczna to smarowidło doskonałe. Smak dzieciństwa mojego i moich dzieci. Świetnie smakuje z owsianym chlebem , z chlebem żytnim na zakwasie czy z gryczanymi blinami. Ja najchętniej zjadam ją na plasterkach czerwonej papryki i ogórka. Zawsze ją robię tak samo i zawsze wychodzi wyborna. Jest super

Dietolog
Tosty z patelni zapiekane w omlecie 85

kolacja z bajerem. Przepyszne sycące śniadanie które robi się w kilka chwil z prostych składników które z pewnością zawsze masz w domu. 2 jajka 1 łyżka mleka 2 kromki chleba tostowego 2 plasterki żółtego sera 2 plasterki dowolnej wędliny (tutaj wykorzystałam resztki pieczonego kurczaka ) ale mogą być dowolne warzywa lub podsmażone pieczarki keczup lub inny ulubiony sos Jajka wbić(...)oliwy wlać masę jajeczną rozprowadzić równomiernie po całej powierzchni patelni. Smażyć aż omlet się zetnie i lekko przypiecze następnie obrócić na drugą stronę. Na połowie omleta ułożyć dwie kromki chleba tostowego, żółty ser i dodatki. Przykryć drugą połową omleta lekko docisnąć za pomocą łopatki  znów złożyć na połowę. Gotowe ! Tak przygotowane tosty można przekroić na połowę

Andzia Pichci
Pasta z czerwonej fasoli z zielonym pieprzem 84

asta do chleba z czerwonej fasoli z marynowanym zielonym pieprzem. Wiele lat temu kupiłam pierwszy słoiczek zielonego marynowanego pieprzu. I od tamtej pory kupowany jest jest stale przez nas kupowany. Ma wyjątkowy smak i bogaty aromat, a przy tym delikatniejszy niż czarny. Jest wspaniałym dodatkiem do past, sosów czy ryb.   Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula(...)oleju. Fasolę odsączyć z zalewy, przełożyć do rozdrabniacza i zmiksować z cebulką na pastę. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać łyżeczkę zielonego marynowanego pieprzu.  Pozdawać z grzanką z chleba żytniego na zakwasie, kiszonym ogórkiem i natką. Świetnie pasują mikroliście

AZgotuj!
Tradycyjna fasolka po bretońsku / White Beans in Tomato Sauce 61

mniej kalorycznie :) Jeśli chodzi o konsystencję sosu, wszystko zależy od Waszych upodobań; my najbardziej lubimy taki o konsystencji gęstej zupy.  Fasolka po bretońsku najlepiej smakuje z domowym chlebem lub bułeczkami, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by podać ją z ryżem lub ziemniakami. Polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów z fasolą :) Do fasolki polecam pyszny i chrupiący chleb pszenny

Lekcje w kuchni
Nalewka gruszkowa 98

Mówi się, że nalewki uczą cierpliwości. Jest w tym sporo prawdy. Naprawdę dużo cierpliwości potrzeba żeby czekać np. 3 miesiące aż nalewka się przemaceruje, a potem

Marder&Marder Manufacture
Chlyb bez mōnki- bezglutynowy (Chleb bez mąki) 59

widzōm take miano2, zarŏzki3 sie chytajōm4 za gowa, ale jak fto je na diecie bezglutynowej, to dlo niego niy ma to wcale take [...] Artykuł Chlyb bez mōnki- bezglutynowy (Chleb bez mąki) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Gofry 56

Ostatnio kupiliśmy sobie maszynę do gofrów *. Znaczy gofrownicę. I zajadamy się nimi na okrągło, jak nienormalni. Takie bez niczego, z dżemem, z bitą śmietaną, z cukrem

Marder&Marder Manufacture
Chleb z "garnka" 123

Chleb z "garnka" 🥖 z chrupiacą skórką... Potrzebne będą : - 750g mąki (u mnie typ 650) - 500 ml ciepłej wody  - 7g suchych drożdży  -0,5 łyżeczki cukru  - 2 płaskie łyżeczki soli  - łyżka oliwy  Wszystkie składniki wrzucamy do dużej miski, mieszamy łyżką do połączenia się składników, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.  Następnie(...)wodą ciasto. Wkładamy do piekarnika, zmniejszamy temperaturę na 200 ° i pieczemy pod przykryciem 35 minut, zdejmujemy pokrywę i pieczemy jeszcze 20-25 minut. Po upieczeniu warto chwilę odczekać żeby chleb lepiej się kroiło. Smacznego

Pelusiowa Kuchnia
10 prostych domowych trików, dzięki którym nie chorujemy i zwiększamy odporność !!! 98

mój lekarz prowadzący. Serwuję go na przemian mojej rodzinie z innymi domowymi miksturami na wzmocnienie odporności. Przepis na zakwas z buraka 6 buraków 4-5 ząbków czosnku skórka chleba Buraki kroimy na małe kawałki, wrzucamy do dużego słoja. Dodajemy ząbki czosnku. Zalewamy zimną wodą. Aby uzyskać zakwas buraczany już po kilku dniach, warto na wierzch położyć skórkę chleba. D omowe

W Kawiarence
8 PRZEPISÓW NA ROZGRZEWAJĄCE DANIA JEDNOGARNKOWE 150

kurczaka, warzywa, czerwona fasola i sos pomidorowy.  Idealne danie na obiad z dodatkiem ryżu lub ulubionej kaszy.  Można również podać jako ciepły posiłek na kolację z kawałkiem chleba lub bułki.                       FASOLKA PO BRETOŃSKU Z KIEŁBASĄ- przepis tutaj Fasolka po bretońsku to sycące danie jednogarnkowe.  Fasolka jest(...)CHILI CON CARNE- przepis tutaj Chili con carne to pyszna, jednogarnkowa potrawa kuchni meksykańskiej.  Doskonale smakuje podana z ryżem jako danie obiadowe lub samodzielne danie  z kromką chleba lub bułką. Najważniejszym składnikiem jest tutaj mięso mielone najlepiej wołowe i chili.  Potrawa ta jest dość ostra ale bardzo aromatyczna i sycąca. Ja już ugotowałam pełen garnek, zamknęłam

Zrób to smacznie
8 PRZEPISÓW NA ROZGRZEWAJĄCE DANIA JEDNOGARNKOWE 51

Soczyste kawałki kurczaka, warzywa, czerwona fasola i sos pomidorowy. Idealne danie na obiad z dodatkiem ryżu lub ulubionej kaszy. Można również podać jako ciepły posiłek na kolację z kawałkiem chleba lub bułki.  FASOLKA PO BRETOŃSKU Z KIEŁBASĄ-  przepis tutaj Fasolka po bretońsku to sycące danie jednogarnkowe. Fasolka jest przepyszna i aromatyczna. Doskonale rozgrzewa w jesienne, chłodne wieczorki(...)bułeczka ;) CHILI CON CARNE-  przepis tutaj Chili con carne to pyszna, jednogarnkowa potrawa kuchni meksykańskiej. Doskonale smakuje podana z ryżem jako danie obiadowe lub samodzielne danie z kromką chleba lub bułką. Najważniejszym składnikiem jest tutaj mięso mielone najlepiej wołowe i chili. Potrawa ta jest dość ostra ale bardzo aromatyczna i sycąca. Ja już ugotowałam pełen garnek, zamknęłam w słoiki

Zrób to smacznie
Chlebek lawasz pełnoziarnisty 64

Chlebek lawasz pełnoziarnisty – to przepis, który koniecznie musicie wypróbować! Dzisiejszy dzień będzie pod znakiem kuchni bliskiego wchodu zwanej inaczej kuchnia orientalną. Chleb lawasz to rodzaj bardzo płaskiego i cienkiego pieczywa przygotowywanego z maki pszennej i wypiekanego w specjalnych piecach. Chleb znany jest szczególnie w Iranie, Gruzji, Azerbejdżanie i na Krymie oraz w niektórych rejonach Turcji. Dzisiaj zdrowsza i sycąca

Dorota Smakuje
Podsumowanie roku 2020 70

jedzeniu oczywiście… W międzyczasie blog się intensywnie rozwijał. Powstało mnóstwo kolejnych przepisów, w przeważającej części na różne keto ciasta . Co ciekawe jednak, największą popularnością cieszą się przepisy na keto chleb z ziaren i bułki oraz propozycje na keto śniadania … Muszę chyba przemyśleć profil publikowanych przeze mnie przepisów… Pokusiłam się o małe podsumowanie roku 2020. Chleb z ziaren (Paleo, LowCarb) Złote

Modern Cave Girl
PRZEKĄSKI IMPREZOWE – 15 przepisów 135

smażona pierś z kurczaka, kukurydza, ogórek konserwowy oraz dekoracyjne chipsy. Sałatka imprezowa z kurczakiem – Przepis   2. Chrupiące kanapki z pastą jajeczną Pyszne, proste w wykonaniu kanapki z chleba tostowego. To szybka przekąska, której składniki można przygotować wcześniej, a potem w kilka minut zrumienić na patelni. Polecamy! Chrupiące kanapki z pastą jajeczną – Przepis 3. Kiełbaski „świńskie nóżki(...)chrupiącą cebulką czerwoną oraz pysznym dresingiem z majonezu i musztardy jerozolimskiej. Sałatka makaronowa w 15 minut – Przepis 9. Zimne ciasto z łososiem Zimne ciasto z łososiem i krojonym chlebem tostowym, to bardzo szybka i łatwa do przygotowania przystawka. To bez wątpienia nietuzinkowa, bardzo ładna przekąska na imprezę! Zimne ciasto z łososiem – Przepis 10. Zapiekanki gyros Pyszny, aromatyczny farsz

Kuchnia Na Wypasie

Proponowane wyszukiwania