Staropolska polewka piwna (Faramuszka )
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Staropolska polewka piwna (Faramuszka )
Przepis na : śniadanie
Czy wiecie, że w staropolskiej kuchni serwowano na śniadania polewki piwne ? Smakosze tego trunku zapewne wiedzą o istnieniu takich polewek 😀 Ja odkryłam je dopiero zgłębiając wiedzę kulinarną naszych prapradziadków. Postanowiłam ugotować taką polewkę. W oryginalnych przepisach nie uwzględniono rodzaju używanego do gotowania piwa. Użyłam więc piwa jasnego pełnego. Dodałam też od siebie podsmażonej na oleju rzepakowym cebulki, którą okrasiłam danie i odrobinę świeżo mielonego pieprzu...
Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemysleniaWarto przeczytać

Najlepszy spalacz tłuszczu
Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!
Czytaj dalej...Autor
kulinarne przemyslenia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
śniadania, chleb, kiełbasa, zupa, dietetycznie, dania dietetyczne
Inne przepisy z Kulinarne przemyslenia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję