trakcie poszukiwania idealnego chleba bez zwykłej mąki pszennej natrafiłam na stronie testaline.se na chleb z mąki pełnoziarnistej i czerwonej fasoli. Muszę przyznać że jest to wersja warta wypróbowania zwłaszcza że nie wymaga zabawy z drożdżami i wyrastaniem ciasta. Składniki: 80 g płatków owsianych 1 opakowanie fasoli w puszce – okolo 200g fasoli po odsaczeniu 55 g siemienia lnianego 200g mąki
Mohiellazastąpić ogórkiem, będziemy mieć wtedy mizerię na wypasie Kabak salatsi to kremowa sałatka z jogurtem, cukinią i orzechami. Można ją jeść jako dodatek do mięsa lub jeść tylko z chlebem. Idealnie nadaje się do grillowanych dań i świetnie komponuje się smakowo np. z łososiem. Sałatka Kabak, składniki na 2 porcje: 1 cukinia 150 g jogurtu greckiego (lub naturalnego) drobno posiekany(...)chwilkę, aż smaki się przegryzą. Całość, skrapiamy oliwą z oliwek, możemy dodatkowo posypać większymi kawałkami orzechów, podajemy jako dodatek do posiłku lub jemy sałatkę kabak z bagietką lub pajdą chleba. Smacznego! The post Sałatka Kabak appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępozostaje. A może zróbmy swoje chrupiące stripsy? Takie nie wzorowane, proste a genialnie pyszne? Żeby wyszła mega chrupiąca dobroć potrzebujecie panko . Panko to japońska bułka tarta uzyskiwana z białego chleba, jasna, grubo mielona. Można zrobić w domu, susząc chleb pszenny tostowy, pozbawiony skórek, a potem go zmielić tak, żeby były większe kawałki. Niby się da, ale trzeba te kromki tostowego
ladykitchenDzisiaj mam dla Was takie tradycyjne jedzonko. Znaczy nie tradycyjne w sensie, że bigos czy żurek na białej kiełbasie. Tradycyjne w znaczeniu, że w zasadzie każdy
Marder&Marder ManufactureBłonnik 4 g 2 g Jeszcze więcej keto przepisów! Gnocci kalafiorowe Keto naleśniki na mascarpone Frittata ze szpinakiem Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Jajeczne placki z cukinii Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Boczniaki w mięsnej marynacie Tofu mielone Keto chleb z siemieniem lnianym
WegePrzepisciepłym miejscu na 30-40 minut do wyrośnięcia. W garnku lub wysokiej patelni rozgrzewamy olej do 180°C (najlepiej mierzyć termometrem cukierniczym, jeśli go nie mamy – najlepiej wrzucić kawałek chleba na tłuszcz – gdy zaczną iść bąbelki i chleb zacznie się powoli rumienić – temperatura jest odpowiednia). Pączki delikatnie przekładamy do oleju łyżką cedzakową (ja smażyłam w czterech partiach) i smażymy
Poezja smakumiejscu na 30-40 minut do wyrośnięcia. W garnku lub wysokiej patelni rozgrzewamy olej do 180°C (najlepiej mierzyć termometrem cukierniczym, jeśli go nie mamy – najlepiej wrzucić kawałek chleba na tłuszcz – gdy zaczną iść bąbelki i chleb zacznie się powoli rumienić temperatura jest odpowiednia). Pączki delikatnie przekładamy do oleju łyżką cedzakową (ja smażyłam w czterech partiach) i smażymy
Poezja smakuOstatnio robiłem brukselkę z pieczarkami – przepis już jest na blogu. Ale Ania stanęła – że tak powiem – okoniem i stwierdziła, że co jak co, ale brukselki to
Marder&Marder Manufactureprzepisu powstają 4 porcje po 100 g. Jeszcze więcej keto przepisów! Gnocci kalafiorowe Keto naleśniki na mascarpone Frittata ze szpinakiem Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Jajeczne placki z cukinii Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Boczniaki w mięsnej marynacie Tofu mielone Keto chleb
WegePrzepisJesienią byłem na weselu jakiejś dalekiej rodziny. Wiecie, mówię Wam o tym, bo wesele to zawsze kojarzy się z jedzeniem, a to w końcu blog kulinarny
Marder&Marder ManufactureBlog ostatnimi czasy mocno wraca do korzeni, do tego na czym powstał. Mianowicie do przepisów na wszelakie pieczywa. Bo to kolejny w ostatnim czasie przepis na
Marder&Marder Manufacture