Wiecie dlaczego lubię kuchnię? Bo w kuchni wszystko jest oczywiste i przewidywalne. Jak gotuję kalafiora, to wiem, że wyjdzie mi kalafior, jak piekę pizzę, to wiem
Marder&Marder Manufacturedoskonałą propozycję. Pasta z bobu to kwintesencja tego, co w tym okresie najlepsze. Właściwie poza nią nie trzeba wiele więcej, aby skomponować przepyszny posiłek. Wystarczy kilka kromek świeżego, chrupiącego chleba i filiżanka dobrej kawy. Dobrym dodatkiem do niej może okazać się również wędlina lub sezonowe warzywa – rzodkiewki, ogórki lub pomidorki. Na co zwrócić uwagę, kupując bób? W przepisach, gdzie(...)nich również miętę, jogurt, sok z cytryny i majonez. Całość zmiksuj szybko na gładką masę. Na samym końcu dopraw pastę solą i świeżo mielonym pieprzem. Podawaj natychmiast z dodatkiem chleba i ulubionych warzyw. Możesz tez przechowywać ją w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku powinna wytrzymać do 2 dni. Zobacz też inne przepisy z bobem Pizza z bobem i cukinią Tarta
okolicepalnika.plLipiec zaczynamy od syropu z kwiatów lipy. To kolejny zdrowy syrop, który możemy przygotować, sięgając po dary natury. Kwiat lipy ma właściwości uodparniające nasz organizm na
SprawdzonaKuchnia.plwęglowodanów) << A może coś keto na słono? Gnocci kalafiorowe Keto naleśniki na mascarpone Frittata ze szpinakiem Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Jajeczne placki z cukinii Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Boczniaki w mięsnej marynacie Tofu mielone Keto chleb z siemieniem lnianym
WegePrzepisdeski przekąsek są niezwykle ważne. Ponieważ, mówiąc kolokwialnie, najpierw „jemy oczami“ nadają one naszym deskom nie tylko aspektów smakowych, ale też kolorystycznych. Na co więc warto postawić? Oto podpowiedzi: Chleb i spółka Obraz Kris L z Pixabay Pieczywo i inne wyroby piekarnicze są nieodzownym elementem każdej deski przekąsek. Chleb, krakersy, bułeczki i inne pieczone dodatki zawsze wybieramy na podstawie serwowanych
Kate's KitchenLubimy dzikie owoce. Takie, które same wyrosły, same dbają o siebie. Zawsze można je na coś ciekawego przerobić. Są mniejsze od tych hodowlanych, brzydsze, ale w
Marder&Marder Manufactureśrodę 😉. Początkowa nazwa miała być… bananowojogurtowokawowowaniliowoprocentowo ciastko z lodówki… 😂, ale coś mi w nazwie nie współgrało, więc jest Banoffee Irish 😉. Krótki dzień przerwy od serii Suchy Chleb dla… A le już jutro wracam z pysznymi daniami z czerstwego chleba 😉. Na zakończenie mojej przydługiej i jakże nudnej wypowiedzi, życzę Ci smacznego
RafalCookOgórki małosolne to wiosenny dodatek do każdego dania. Idealne do klasycznego obiadu i nieodzowny składnik grillowego menu. Rewelacyjny składnik kanapek lub domowych burgerów. Ogórki małosolne to
SprawdzonaKuchnia.plNaszła mnie ochota na cytrynówkę. Każdy o niej mówi, każdy pił, a ja jeszcze nigdy nie robiłem. Pora nadrobić zaległości i wzbogacić bloga o ten przepis
Marder&Marder Manufacturegrillowanym bakłażanem – Smażony ser feta z miodem – Duszony bakłażan z pomidorami GRZANKI Z PIECZARKAMI I SZPINAKIEM Przygotowanie : 10 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 4-6 kromek chleba – 10-13 pieczarek – 3 garści świeżych liści szpinaku – 1 kilka świeżego sera mozzarella – świeżo mielony czarny pieprz – oliwa z oliwek – sól – listki bazylii do podania(...)się zrumienią. Następnie na patelnię dodaj szpinak i smaż około minuty aż szpinak „zwiędnie”. Zdejmij szpinak z pieczarkami z patelni. Na tej samej patelni połóż kromki chleba, najlepiej je wcześniej spryskać odrobiną oliwy z oliwek (idealnie jak masz taką z dyfuzorem). Podsmaż tosty z jednej strony a następnie odwróć i od razu nałóż na tost pieczarki ze szpinakiem
nietylkopasta.plSyrop z kwiatów akacji to banalnie prosty przepis. Warto go zrobić ze względu na właściwości zdrowotne, a przy okazji z kwiatów możemy przygotować susz na herbatę
SprawdzonaKuchnia.plO tej nalewce słyszałem wiele dobrego już lata temu, gdy jeszcze nawet kulinaria nie były mi w głowie. Mój przełożony w poprzedniej firmie zawsze co roku
Marder&Marder ManufacturePyszny pomysł na wykorzystanie chleba - którego kupiliśmy za dużo i już nie jest świeżutki. Lub po prostu zrobić zapiekankę z całego bochenka chleba . Przekładane kromki żółtym serem i posmarowane oliwą z czosnkiem sprawią ,że nie można poprzestać na jednej kromeczce - tylko sięga się po następną. Polecam
Swojskie jedzonkowęglowodanów) << A może coś keto na słono? Gnocci kalafiorowe Keto naleśniki na mascarpone Frittata ze szpinakiem Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Jajeczne placki z cukinii Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Boczniaki w mięsnej marynacie Tofu mielone Keto chleb z siemieniem lnianym
WegePrzepis