Mini tarty bananowe z morelami pod karmelową pajęczyną
Mini tarty bananowe z morelami pod karmelową pajęczyną
Słodziutkie, malutkie, bananowo morelowe, kruche, delikatne, owocowe. Moje mini tarty pod słodką pajęczyną się schowały i smażonymi mini morelami się uśmiechały. Sześć sztuk ich przygotowałam, bo tylko tyle foremek miałam, a szkoda bo szybko zjedzone zostały i wszystkim smakowały. Składniki: składniki na ciasto, (na 6 foremek o średnicy 10 cm): 150 g mąki, 50 g masła, 1 łyżka cukru trzcinowego, 1 jajko, szczypta soli, masa: 1 duży, dojrzały banan, 4 łyżki cukru trzcinowego, 1 jajko, 50 g serka mascarp... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki
Autor
Monika L
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, ciasto, budyń, banan, mascarpone, sok, polewa, siekane, tarta na słodko, słodkie, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto z bananem, ciasto z bananami, szybkie ciasto, ciasto owocowe, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, biała polewa do ciasta
Inne przepisy z Moniki Smakołyki
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję