Na słodką kolację czy podwieczorek sprawdzą się idealnie ku wielkiej uciesze nie tylko maluchów :)Składniki:4 szklanki mąki1 szklanka cukru1/2 szklanka mleka1 szklanka smietany 181/2 szkl.wody przegotowanej1 łyżeczka proszku do pieczenia5 jajek1/3 szkl.olejubita smietana-do dekoracjilistki miętyWykonanie:Wszystkie składniki dokładnie miksujemy.Wlewamy ciasto do gofrownicy,zapiekany na złoto.Gotowe gofry smarujemy konfiturą z borówki amerykańskiej.Dekorujemy bita smietaną i listkami miety czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...