
Zakwas na barszcz biały...O słodko-kwaśnym aromacie i smaku.Doprawiony czosnkiem, liściem laurowym i ziarnami pieprzu.Idelany do barszczu białego z dodatkiem jajka i/lub białej kiełbasy.Zachęcam do spróbowania, bo warto!Zakwas na barszcz biały po wymieszaniu.Składnki:1 szklanka mąki pszennej razowej;1 litr letniej, przegotowanej wody;2 liście laurowe;3 ziarenka pieprzu;3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.Zakwas na barszcz biały przed wymieszaniem.Sposób przygotowania:Do szklanego, wyparzonego słoika wsypać mąkę... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...