Sos jagodowy na ciepło

Sos jagodowy na ciepło

Sos jagodowy na ciepło

Przepis na : deser

Sezon na jagody właśnie się rozpoczyna. Owoce te smakują świetnie zarówno na zimno jak i na ciepło. Tutaj, mój sposób na sos jagodowy, który dodać można do ciasta, naleśników, deserów. W zależności od preferencji i tego, do czego ma zostać dodany, można go zrobić słodszym lub kwaśniejszym. Z  podanego przepisu otrzymacie miseczkę sosu. Proporcje można dowolnie zwiększyć, aby zrobić go więcej. Jest to mój ulubiony dodatek do naleśników z serem, sernika lub lodów waniliowych. Zapraszam do spróbowania :) ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu PastelFood

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

PastelFoodPastelFood

Pasjonatka domowego gotowania!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, z jagodami, sok, mąka, cynamon, cytryna, naleśnik, naleśniki, lubię serniki, cukier, ciasto na naleśniki, ciasto, słodkie, desery, deser, sernik, jak zrobić wodę z cytryna, deser z owocami, ciasto na zimno, sernik na zimno, serniki na zimno, słodkie ciasto

Inne przepisy z PastelFood

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.