Drożdżowe zawijaki z bakaliami

Drożdżowe zawijaki z bakaliami

Drożdżowe zawijaki z bakaliami

 Bułeczki drożdżowe z syropem trzcinowym i bakaliami nazwałam zawijakami, do ciasta niewielką ilość cukru brązowego dodałam, a rodzynki, migdały i skórki z pomarańczy z syropem trzcinowym zmieszałam. Ciasto z słodkimi bakaliami w roladę zwinęłam i na krążki je pocięłam. Chwila czekania, chwila pieczenia i gotowe bułeczki były już do zjedzenia. Delikatne ciasto słodyczą wypełnione to są drożdżówki mojej rodziny ulubione.  Składnik: ok. 12 szt.50 g drożdży,150 ml letniego mleka,1 jajko,300 g m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

drożdżowe, pieczenie, pomarańcze, ciasto, syrop, jajko, roladki, drożdżówki , drozdzowka, polewa, słodkie, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, mleko zwykle

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.