Przepis na : śniadanie
Piekłam już różne domowe chleby, jednak ten zdecydowanie najbardziej podbił moje kubki smakowe;) Dodatek dyni okazał się strzałem w dziesiątkę! Chleb ma piękny, żółty kolor i bardzo ciekawy smak. Jest lekko słodki (mimo, że prawie bez cukru), ale ziarna słonecznika i sezamu przełamują słodycz. Dla równowagi smakowej i kolorowego akcentu dodałam jeszcze odrobinę żurawiny. Dla mnie ten chlebek to numer jeden... Składniki:400 g mąki pszennej,szklanka puree z dyni,15 g świeżych drożdży,łyżeczka cukru,80 ... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...widzę że u Ciebie też dziś domowe pieczywko :) częstuję się Twoją kromką z masłem i zapraszam do mnie na brioszkę :)
Dziękuję:) Łucjo, właśnie widziałam, że u Ciebie też dyniowe pieczywo dzisiaj króluje;):)
O mniam, wygląda bosko :) I ten kolor - fenomenalny :)A drożdży chyba miało być 15 gram :)
Dokładnie 15g drożdży:):) Jakiś chochlik mi się wkradł:) Już poprawiam!
Wygląda smacznie! Dziękuję za dodanie przepisu do mojej akcji kulinarnej! Pozdrawiam
Ależ się prezentuje. Co rusz zachwycam się kolorem wypieków i ogólnie posiłków z dyiną w roli głółnej :)