Sezon na rabarbar w pełni, nie może więc zabraknąć go i u mnie;)) W tym roku sezon rabarbarowy rozpoczęłam od przygotowania ciasta serowego z dodatkiem kwaśnego rabarbaru i masy jajeczno-śmietanowej. Połączenie okazało się naprawdę trafne, a ciasto wyszło pyszne! Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, 200g serka kanapkowo - sernikowego (użyłam Wieluń) laska wanilii, szczypta soli, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 400g rabarbaru, 1/4 szklanki oleju rzepakowego, 2 łyż... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wspaniałe te połączenie, sernik wygląda genialnie.Pozdrawiam i zapraszam do mnie.
Bardzo ciekawy przepis, cudownie wygląda to ciasto :) Połączenie sera i rabarbarem... musi być pycha :)