Ryż basmati z wołowiną, cukinią i orzechami nerkowca

Ryż basmati z wołowiną, cukinią i orzechami nerkowca

Ryż basmati z wołowiną, cukinią i orzechami nerkowca

Ryż basmati jest to rodzaj ryżu długoziarnistego, używanego głównie w Indiach i Pakistanie. Ma delikatną strukturę i charakterystyczny smak. Gotuje się go około 10 minut bez przykrycia, po czym należy go odcedzić, przelać wodą i pozostawić na kilka minut. Po tych czynnościach dopiero wtedy uzyskacie idealnie sypki ryż, który jest podstawą wielu dań azjatyckich. Dzisiaj zaproponuję danie, które może nie jest typowo indyjskie, jednakże dodatek sosu sojowego nadaje nieco orientalnego smaku. Polecam przygotować je ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jaglusia

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi B

Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi 0

W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.

Czytaj dalej...

Autor

Julia Laszuk

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, cukinia, por , sos sojowy, czosnek, cebula, sosy, orzechy, susz, pietruszka, imbir, mięso, kolacja, papryka, słodkie, warzywa, bezglutenowe, diety, wołowina, dieta, szybka kolacja, sos do ryżu, ryż smażony, ryż z warzywami, dania bez mięsa, warzywa na patelnie

Inne przepisy z Jaglusia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.