Tak, tak! Nie przesłyszeliście się risotto z truskawkami na słono! W sobotę po raz pierwszy je przygotowałam, choć jadłam już parę ładnych lat temu w restauracji, a że lubię kuchenne eksperymenty to się na nie skusiłam. Mojemu M. tak bardzo smakowało, że się nim delektował, natomiast dzieci “podziubały” …. chyba dlatego, że widziały te truskawki, ponieważ w smaku wyszło bardzo pyszne. Risotto di fragole to bardzo delikatne i wyrafinowane “primo piatto” (pierwsze danie), które łączy kremowość ryżu z wyją... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Bardzo zaskakujące połączenie, aż ciężko mi sobie wyobrazić jak smakuje- nie pozostaje mi nic innego jak przyrządzić takie risotto w swojej kuchni! :)
To risotto to dla mnie totalne zaskoczenie :)Strasznie mnie intryguje ! :)
@Justyna, dziekuje jest pyszne))@Kraina miodem plynaca, zapewniam, ze jest delikatne, o lekko winno-kwaskowym smaku i truskawkowym aromacie. Jest zdecydowanie wytrawne i wcale nie mdle. @Paulina, jest inne, bo to jednak owoce. Proponuje zrobic na sprobe z dwoch garstek ryzu. Lubie owoce w wytrawnym risotto, kiedys zrobilam z pomaranczami i wyszlo obledne) Dziekuje , ze wpadlas))