Wytrawne risotto z truskawkami, z olejem rzepakowym

Wytrawne risotto z truskawkami, z olejem rzepakowym

Wytrawne risotto z truskawkami, z olejem rzepakowym

Tak, tak! Nie przesłyszeliście się risotto z truskawkami na słono! W sobotę po raz pierwszy je przygotowałam, choć jadłam już parę ładnych lat temu w restauracji, a że lubię kuchenne eksperymenty to się na nie skusiłam. Mojemu M. tak bardzo smakowało, że się nim delektował, natomiast dzieci “podziubały” …. chyba dlatego, że widziały te truskawki, ponieważ w smaku wyszło bardzo pyszne. Risotto di fragole to bardzo delikatne i wyrafinowane “primo piatto” (pierwsze danie), które łączy kremowość ryżu z wyją... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 26 maja 2014 11:22:57

wygląda bardzo smacznie:)

Kraina miodem płynąca, 26 maja 2014 17:03:04

Bardzo zaskakujące połączenie, aż ciężko mi sobie wyobrazić jak smakuje- nie pozostaje mi nic innego jak przyrządzić takie risotto w swojej kuchni! :)

Paulina Urbańczyk, 26 maja 2014 20:47:03

To risotto to dla mnie totalne zaskoczenie :)Strasznie mnie intryguje ! :)

Kasia Selaszuk, 26 maja 2014 20:56:35

@Justyna, dziekuje jest pyszne))@Kraina miodem plynaca, zapewniam, ze jest delikatne, o lekko winno-kwaskowym smaku i truskawkowym aromacie. Jest zdecydowanie wytrawne i wcale nie mdle. @Paulina, jest inne, bo to jednak owoce. Proponuje zrobic na sprobe z dwoch garstek ryzu. Lubie owoce w wytrawnym risotto, kiedys zrobilam z pomaranczami i wyszlo obledne) Dziekuje , ze wpadlas))