Tarta ta jest mocno kokosowa, w smaku wyjątkowa. Łatwa do przygotowania, a po schłodzeniu gotowa do chrupania. Nie jest przesłodzona, po prostu tarta kokosowa do kawy czy deser wymarzona :) Składniki: ciasto: 100 g schłodzonego masła, 200 g mąki pszennej, szczypta soli, 2 łyżki cukru trzcinowego, 1 łyżka wody, masa kokosowa: 200 g wiórek kokosowych Kresto, 4 łyżki cukru trzcinowego, 2 duże jajka, 200 ml śmietanki 30%, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 2 kopiaste łyżki mąki kokosowe... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.