PULPETY Z INDYKA Z MOZZARELLĄ W SOSIE PIECZARKOWYM
PULPETY Z INDYKA Z MOZZARELLĄ W SOSIE PIECZARKOWYM
Delikatne pulpety, ciągnący ser w środku, sos pieczarkowy ze świeżym koperkiem - takie zestawienie zadowoli chyba najbardziej wymagających. Przygotowuję ich zawsze sporo, żeby mieć obiad na 2 dni z głowy, bo wszyscy je bardzo lubimy :) Składniki:500 g mięsa mielonego (u mnie z piersi indyka)2 łyżki bułki tartej1 jajkoliść laurowyziele angielskie250 g pieczarek1 cebula2 łyżki mąkisól, pieprzsłodka i ostra papryka1 marchewka2 łyżki olejukoperekśmietana 18%50g startej mozzarelliWykonanie:Zmielone mięso wymieszać z jajkie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie
Autor
Walijskie Pichcenie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, tarta, sosy do indyka, pulpety, mielone, koperek, cebula, mięso, papryka, marchewka, bułki, pieczarki, mięso mielone, indyk, pierś z indyka, sos pieczarkowy, piersi, pierś, kasza, obiad, seler, seler naciowy, słodkie, kaczki, sos do mielonego , pieczarki w sosie, tarta na słodko, mięso na obiad, mielone pieczarki, gotowana marchewka
Inne przepisy z Walijskie Pichcenie
Dodaj komentarz