Rolada bezowa z mascarpone

Rolada bezowa z mascarpone

Rolada bezowa z mascarpone

Przepis na : deser

Rolada bezowa z mascarpone to wypiek wbrew pozorom dosyć prosty. Bezę w tym przypadku piecze się dość krótko i nie suszy się jej w piekarniku, dlatego to wypiek szybszy od pawłowej czy dakłasa. Jest miękka w środku i chrupiąca na brzegach. Idealnie pasuje do niej lekka bita śmietana z dodatkiem mascarpone. Rolada smakuje tak delikatnie, jak wygląda. A całości dopełniają owoce – ja użyłam świeżych jeżyn, ale super sprawdzą się maliny, jagody, porzeczki czy wiśnie (do słodkiej bezy będą najlepiej pasowa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mascarpone, pieczenie, lekka, susz, maliny, roladki, cytryna, mąka, z jagodami, bez pieczenia, bita śmietana, krem, ciastka kremówki, porzeczki, ciasto 3 bit, wiśnia, słodkie, ciasto z białek , deser, desery, ciasto, ciasteczka, deser z mascarpone, ciasto z malinami, deser z malinami, krem mascarpone, prosty deser, proste ciasto, ciasto z bezami, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.