Składniki : 30 - 50 dag kiszonej kapusty 1-2 małe mandarynki 1 duży plaster obranego, świeżego plastra ananasa cukier, 2 płaski łyżki oliwy Przygotowanie: Jeśli kapusta bardzo soczysta to można lekko odcisnąć i pokroić drobno Obraną mandarynkę i ananasa pokroić podobnie Owoce dodać do kapusty i wymieszać Polać oliwą, posłodzić (ale ostrożnie, szczególnie jeśli mandarynka słodka )-wymieszać Nie jest to połączenie tradycyjne, ale wypróbowałam całkiem przypadkowo i bardzo mi smakowało, polecam ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula