Mortadela z pieczarkami

Mortadela z pieczarkami

Mortadela z pieczarkami

Moje dzieciaki i wnuki mówiły na to ,,ptasie gniazdka " . Czasem specjalnie smażyłam jeszcze malutkie pieczarki ( kapelusze) i umieszczałam w farszu . Można też ugotować na twardo jajka przepiórcze i obrane ułożyć w ,, gnieździe". W każdym razie danie pomimo swej prostoty i niesłusznego lekceważenia  mortadeli jako wędliny uważam danie jako smakowite. Czas : 30 minut Składniki : 2 grubsze plastry szerokiej  mortadeli 20 dag pieczarek 1 mała cebula 1/2 łyżeczki utartego c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Autor

BuniabajewkuchniBuniabajewkuchni

Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, pieczarki, cebula, imbir, miód, puree, żeberka, czosnek, papryka, włoska, słodkie, mielone pieczarki, jajko, jajka z farszem, masło czosnek, żeberka na słodko

Inne przepisy z Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 30 lipca 2013 15:38:58

ciekawy pomysł:)