W ten weekend w wspólnym "Wypiekaniu na śniadanie" piekliśmy greckie bułeczki Tiropsomo z bloga Pracownia wypieków. Bułki w oryginale nadziewane są serem feta, są bardzo puszyste i pyszne. Ja piekłam z podwójnej porcji i jako nadzienie użyłam serka sałatkowego Patios krojonego w małą kosteczkę. Można również nadzienie pominąć, dodać suszone pomidory lub zioła. W wersji na słodko też mogą być pyszne. Składniki: 600 g mąki pszennej 2 łyżeczki soli 14 g drożdży instant 10 łyżek ciepłej wody 2 łyżki miod... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Z nieba mi spadłaś z tym przepisem! Kiedy robiłam mf3j blok ryżowy z czkoeladą przypomniałam sobie o tych szyszkach i pomyślałam sobie, że koniecznie muszę je zrobić i miałam zamiar zacząć szukać przepisu. Ale już nie muszę ;)