Niedawno postanowiliśmy odwiedzić jedna z chińskich restauracji w naszym regionie, która podobno uchodzi za bardzo dobra. Zamówiliśmy po zupie tajskiej, ale cóż jeśli ktoś lubi jeść zupę w postaci kostki rosołowej rozpuszczonej w wodzie to może uważa ja za dobra. Ja do tych osób nie nalezę, dlatego następnego dnia postanowiłam zrobić swoja wersje zupy tajskiej z klopsikami, ostra, pachnącą olejem sezamowym, trawa cytrynowa, o lekko słodko-kwaśnym smaku. I powiem wam ze była pyszna, a do tamtej restauracji j... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Absolutnie podzielam zdanie odnośnie jakości pseudo tajskichpotraw w niektórych restauracjach. Teraz, gdy w sklepach możnadostać niemal wszystkie składniki do kuchni wschodnich, lepiejzrobić w domu i...wiem co jem, że o smaku nie wspomnę.Ciekawy przepis.
Bardzo intryguje mnie tajska kuchnia, chętnie wypróbuję Twój przepis:), Pozdrawiam.