Konfitura truskawkowo-rabarbarowa z kandyzowanym cukrem

Konfitura truskawkowo-rabarbarowa z kandyzowanym cukrem

Konfitura truskawkowo-rabarbarowa z kandyzowanym cukrem

Rabarbar i truskawki to hit sezonu. Wszyscy chcą przygotować jakiś swój autorski przepis z ich udziałem. W zeszłym tygodniu na śniadaniu przed warsztatami pierogowymi Dorota poczęstowała nas pyszną konfiturą z nutą piernikową. Urzekł mnie jej piękny intensywny kolor czerwieni i świetny smak. Widziałam, że Margarytka, która też jadła konfiturę też ją sobie przygotowała. No a dzisiaj Piotrek przywiózł piękne truskawki, więc pozazdrościłam dziewczynom. Rabarbar przyniesiony z działki był w lodówce. Od razu zdecydow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.