Wieprzowina w pięciu smakach

Wieprzowina w pięciu smakach

Wieprzowina w pięciu smakach

Jest to kolejne danie które próbowałam odtworzyć w domu. Wcześniej jadłam je w chińskiej knajpce. Jako, że kuchnia orientalna jest jedną z moich ulubionych, to nie mogłam się powstrzymać. Naszą uwagę przykuje na pewno dość ciekawy smak – ostro-słodki. Tym razem wybrałam wieprzowinę, ale równie dobrze można użyć do niego kurczaka. Świetnie komponuje się z ryżem. Składniki na 3-4 porcje: 40 dag chudego mięsa wieprzowego (u mnie szynka) 1,5 paczki mrożonych warzyw (mieszanka chińska lub orientalna) 3 łyżki sosu s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Autor

FabrykaPomyslowFabrykaPomyslow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

wieprzowina, sosy, warzywa, sos sojowy, imbir, mielone, mąka, ryż, pączki, duszone, kurczak, ciekawe przepisy, słodkie, danie jednogarnkowe, szynka, mięso, kuchnia chińska, mięso duszone, kurczak z ryżem, dania chińskie, sos do mielonego , mięso mielone, mielone mięso z warzywami, ostry kurczak, kurczak na ostro, mielone z warzywami, ryż po chińsku, kurczak po chińsku, chińskie ryż z kurczakiem i warzywami, ryż z warzywami

Inne przepisy z Fabryka pomysłów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Karmel, 16 grudnia 2012 13:09:12

świetne danie:) lubię takie smaki!

Andźka, 16 grudnia 2012 13:13:19

U Ciebie często królują dania azjatyckie- też je bardzo lubię. Szczerze to Twoje wyglądają identycznie, jak te kupowane u "chińczyka" :)Ps. polecam Ci zakup trawy cytrynowej do tego rodzaju obiadków- pasuje jak ulał!

Artur Ulatowski, 16 grudnia 2012 13:13:33

Jadłem i było bardzo dobre :)

Anulla, 16 grudnia 2012 13:16:24

lubię je za wyraziste smaki i prostę:) a do tego robi się je stosunkowo szybko:) choć jadam też inne rzeczy:P i staram się je odtwarzać dość autentycznie, nie tylko wygląd ale i smak jest podobny:) i dziękuje za radę:)

Kruszynka, 16 grudnia 2012 13:27:15

Uwielbiam twoje przepisy ;) Penne które robiłam wyszło przepyszne ;)Przypominam o konkursie z PRYMAT i zapraszam : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/11/konkurs-z-firma-prymat-edycja-swiateczna.html

Emcia Pichci!, 16 grudnia 2012 13:31:11

również jestem fanką tej kuchni :)

Anulla, 16 grudnia 2012 13:34:24

cieszę się, że smakowało:)

Kulinarna Ja, 16 grudnia 2012 14:02:38

Ale u Ciebie smacznie ostatnio - w moim guście! :)

Mała kuchareczka, 16 grudnia 2012 14:09:46

No ja właśnie dostałam do przetestowania trawę cytrynową może użyje do takiego dania :)

Olimpia Davies, 16 grudnia 2012 16:31:02

Pysznie wygląda:-), mój mąż z chęcią by takie danie zjadł:-). Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam

Ela.M, 16 grudnia 2012 16:39:44

Muszę koniecznie to danie wypróbować:)

Cooking??Cooking!!, 16 grudnia 2012 22:30:39

Pysznie powiało egzotyką :)

Anula, 17 grudnia 2012 10:09:28

Wspaniały obiad:)

Melania W, 17 grudnia 2012 11:05:27

Świetny pomysł na danie z mięsa :)

Monica, 18 grudnia 2012 11:18:40

Lubię wieprza przyrządzonego w ten sposób :)

Natalia, 18 grudnia 2012 17:40:38

Świetne! Dodałabym tylko olej sezamowy :) mam na niego fazę :D

marta-gotuje.pl, 21 grudnia 2012 01:45:39

I znów kusisz takimi pysznościami!!!:D

jagoda , 27 grudnia 2012 20:37:46

pycha! również jestem fanką orientalnych dań, a to prezentuje się znakomicie ;)

Kasia Cukier, 29 grudnia 2012 15:33:21

Uwielbiam takie orientalne dania ;) Super wygląda, jak od chińczyka :) a to oczywiście komplement ;)

Anonymous, 1 czerwca 2013 01:29:43

Zrobiłam i mojej rodzinie bardzo smakowało i wiem, ze będę to danie co jakiś czas powtarzać-dziękuję pozdrawiam Kasia

Anulla, 1 czerwca 2013 09:47:32

proszę bardzo:) najbardziej mnie cieszy, że smakowało:)