Jest to kolejne danie które próbowałam odtworzyć w domu. Wcześniej jadłam je w chińskiej knajpce. Jako, że kuchnia orientalna jest jedną z moich ulubionych, to nie mogłam się powstrzymać. Naszą uwagę przykuje na pewno dość ciekawy smak – ostro-słodki. Tym razem wybrałam wieprzowinę, ale równie dobrze można użyć do niego kurczaka. Świetnie komponuje się z ryżem. Składniki na 3-4 porcje: 40 dag chudego mięsa wieprzowego (u mnie szynka) 1,5 paczki mrożonych warzyw (mieszanka chińska lub orientalna) 3 łyżki sosu s... czytaj dalej...
U Ciebie często królują dania azjatyckie- też je bardzo lubię. Szczerze to Twoje wyglądają identycznie, jak te kupowane u "chińczyka" :)Ps. polecam Ci zakup trawy cytrynowej do tego rodzaju obiadków- pasuje jak ulał!
lubię je za wyraziste smaki i prostę:) a do tego robi się je stosunkowo szybko:) choć jadam też inne rzeczy:P i staram się je odtwarzać dość autentycznie, nie tylko wygląd ale i smak jest podobny:) i dziękuje za radę:)
Uwielbiam twoje przepisy ;) Penne które robiłam wyszło przepyszne ;)Przypominam o konkursie z PRYMAT i zapraszam : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/11/konkurs-z-firma-prymat-edycja-swiateczna.html
No ja właśnie dostałam do przetestowania trawę cytrynową może użyje do takiego dania :)
Pysznie wygląda:-), mój mąż z chęcią by takie danie zjadł:-). Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam
pycha! również jestem fanką orientalnych dań, a to prezentuje się znakomicie ;)
Uwielbiam takie orientalne dania ;) Super wygląda, jak od chińczyka :) a to oczywiście komplement ;)
Zrobiłam i mojej rodzinie bardzo smakowało i wiem, ze będę to danie co jakiś czas powtarzać-dziękuję pozdrawiam Kasia