Domowy koncentrat pomidorowy

Domowy koncentrat pomidorowy

Domowy koncentrat pomidorowy

 Nie ma to jak w środku zimy otworzyć słoik z pysznymi, pachnącymi pomidorami i zrobić jeszcze lepszą pomidorówkę, gołąbki w sosie pomidorowym czy spaghetti.Składniki: 5 kg soczystych i słodkich pomidorów, 1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią Kamis, sól morska Specialite Kamis, pieprz czarny Specialite Kamis. Przygotowanie:     Pomidory dokładnie myjemy, wycinamy zieloną część z każdego pomidora. Kroimy w kawałki i przekładamy do garnka. Gotujemy, aż do rozgotowa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Aga w kuchniAga w kuchni

robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa pomidorowa, pomidor, słoik, gołąbki, suszone pomidory, susz, sos pomidorowy, sosy, spaghetti, słodkie, przetwory, sos pomidorowy do spaghetti, sos spaghetti, pyszne sosy

Inne przepisy z Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.