Śliwki. Na zimę. Powidła śliwkowo-jabłkowe z rumem i cynamonem

Śliwki. Na zimę. Powidła śliwkowo-jabłkowe z rumem i cynamonem

Śliwki. Na zimę. Powidła śliwkowo-jabłkowe z rumem i cynamonem

Prawdziwe powidła przeważnie robię dopiero z ostatnich zwykłych węgierek. Te nieduże, pomarszczone na końcach i bardzo słodkie nie potrzebują wtedy dodatku cukru. Wcześniejsze odmiany śliwek nie są tak dobre na przetwory więc tym razem musiałam sypnąć nieco słodkości.Zobacz także przepis na pachnące przyprawami Powidła z węgierek i gruszek ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cynamon, słodkie, przetwory, śliwka, cukier, gruszka

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.