Ciasto - bakaliowy twardziel

Ciasto - bakaliowy twardziel

Ciasto - bakaliowy twardziel

Przepis na ciasto  przez przypadek powstało, bo lukru dużo mi zostało. Z kilkoma składnikami go połączyłam i dużo bakalii dołożyłam.  Nie jest to ciasto typowe, bo bardziej "batonowe", twardziel bo twardy podczas krojenia, ale idealny do jedzenia.  Im dłużej leżakuje, tym lepiej smakuje. Składniki: 100 g śliwek suszonych, 50 g żurawiny suszonej, 50 g skórki pomarańczowej kandyzowanej, 50 g wiórek kokosowych, 100 g słonecznika łuskanego, 100 g orzechów ziemnych bez łupek i skórek (lub innych or... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śliwka, ciasto, słonecznik, kokosowe, lukier , słodkie, ciasta z masa, bez pieczenia, ciasto ze śliwką, ciasto z orzechami, ciasto kokosowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.