W tym roku Swieta w mojej rodzinie obfitowaly w baby. Jak nigdy na stole zagoscilo kilka roznych babek i malych i duzych, o roznych smakach i ksztaltach.Cale szczescie, ze ten rodzaj wypieku nie wymaga od nas natychmiastowej konsumpcji. Tym wlasnie sposobem jeszcze na jakis czas po Swietach my mozemy cieszyc sie wielkanocnymi slodkosciami.Ja pragne podzielic sie z Wami przepisem na babke o kawowym aromacie.Bakba kawowa ucieranaskladniki: 250g masla 200g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 4... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Piękna baba! :)Lubię z dodatkiem kawy i z taką glazurą. Mniam:)Pozdrowienia
A ja w tym roku nie upiekłam nawet jednej babki. Twoja wygląda obłędnie!
Bardzo lubię babki piaskowe czy ucierane, szczególnie jak są wilgotne. A kawowa to już szczególnie :) Świetne są te świeczniki skorupkowe, takie z jajem :D
Pyszności :) Uwielbiam babki i babeczki! Pozdrawiam serdecznie! Dodaje bloga do obserwowanych i ulubionych - nie ma to jak dobre i sprawdzone przepisy :)