Sos teriyaki i łosoś to idealne połączenie smaków. Grillowanie tej ryby w słodko-słonym sosie daje wspaniałe rezultaty. Towarzystwo buraczków na rukoli, ulubionego pleśniowego sera (tym razem w tej roli camambert) i prosty vinaigrette musztardowy cudownie dopełniają tę kompozycję. Danie szybkie, proste i smaczne i trochę mniej banalne niż zwykle. Polecam!Składniki na 2 porcje:2 filety z łososia50 ml sosu teriyaki (polecam domowy z tego przepisu)sok z cytrynysól morskaPrzygotowanie:Rybę umyć, posolić, skropić cyt... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...