Hummus, jest to pasta z ciecierzycy, pasty tahini (pasta z prażonego sezamu), czosnku, oliwy, soku z cytryny i przypraw, która jest bardzo popularna w kuchni arabskie i kaukaskiej, gdzie jest najczęściej serwowany z pitą. Przyznam się, że hummus serwowany sam po sobie nie smakuje zbyt smacznie, ale ze świeżym pieczywem (Przepisy na domowe pieczywo tutaj ) lub pitą smakuje idealnie! Zapraszam do wypróbowania! Składniki: 250 g ugotowanej ciecierzycy 6 łyżek sezamu 2 łyżki oliwy 2 średnie ząbki... czytaj dalej...
Witam!
Jestem Łukasz, mam 14 lat i mieszkam na Litwie. Od samego dzieciństwa, czyli od 6 lat pasjonuję się kuchnią i gotowaniem, a od 23 grudnia 2013 roku prowadzę bloga poświęconego mojej pasji. W kuchni lubię proste i szybkie w przygotowaniu dania, ale najbardziej uwielbiam ciasta i desery, kiedy je robię nawet nie zwracam uwagi na czas.