Dzisiejsze risotto jest wynikiem kuchennego eksperymentu. Chciałam połączyć aromat świeżych ziół ze słodką żurawiną, lekko kwaskową pomarańczą i aromatycznym parmezanem. Eksperyment jak najbardziej udany, risotto wyszło nadzwyczaj delikatne, o bardzo orzeźwiającej nucie , doskonałe na romantyczną kolację. Zapraszam na pyszne, lekkie i bardzo eleganckie risotto o pomarańczowej nucie. Pomarańczowe risotto z żurawiną Składniki na 2 osoby: 180 g ryżu ( musi być taki żeby wchłaniał sos i s... czytaj dalej...
Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...