Rolada wieprzowa z ricottą.
Rolada wieprzowa z ricottą.
Składniki na 2 rolady:
800g schabu wieprzowego
200g ricotty
1 łyżeczka soli
0,5 łyżeczki pieprzu
2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
1 łyżeczka majeranku
olej z orzechów laskowych
Przygotowanie:
Schab myjemy i osuszamy. Łożymy tłustą stroną na wielką deskę do krojenia i kroimy prawie do końca, następnie przewracamy, aby tłuszcz był odwrócony w stronę deski i z małym odstępem od poprzedniego nakrojenia, kroimy, także prawie do końca, robimy tak, dopóki schab będzie cały pokrojony w wielki płat.... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia Łukasza
Autor
Lukash_p
Witam!
Jestem Łukasz, mam 14 lat i mieszkam na Litwie. Od samego dzieciństwa, czyli od 6 lat pasjonuję się kuchnią i gotowaniem, a od 23 grudnia 2013 roku prowadzę bloga poświęconego mojej pasji. W kuchni lubię proste i szybkie w przygotowaniu dania, ale najbardziej uwielbiam ciasta i desery, kiedy je robię nawet nie zwracam uwagi na czas.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
roladki, schab, ciekawe przepisy, sałatki, sałatka, sernik, orzechy laskowe, orzechy, przekąska, deser, desery, ciasto, papryka, mięso, kanapka, pieczenie, kanapki, słodkie, przekąski, mięsa pieczone, ciasto z orzechami, sernik pieczony, serniki na zimno, smaczna sałatka, sernik na zimno, ciasto na zimno
Inne przepisy z Kuchnia Łukasza
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję