Rolada wieprzowa z ricottą.

Rolada wieprzowa z ricottą.

Rolada wieprzowa z ricottą.

Składniki na 2 rolady: 800g schabu wieprzowego 200g ricotty 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka majeranku olej z orzechów laskowych Przygotowanie: Schab myjemy i osuszamy. Łożymy tłustą stroną na wielką deskę do krojenia i kroimy prawie do końca, następnie przewracamy, aby tłuszcz był odwrócony w stronę deski i z małym odstępem od poprzedniego nakrojenia, kroimy, także prawie do końca, robimy tak, dopóki schab będzie cały pokrojony w wielki płat.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Łukasza

Autor

Lukash_pLukash_p

Witam!
Jestem Łukasz, mam 14 lat i mieszkam na Litwie. Od samego dzieciństwa, czyli od 6 lat pasjonuję się kuchnią i gotowaniem, a od 23 grudnia 2013 roku prowadzę bloga poświęconego mojej pasji. W kuchni lubię proste i szybkie w przygotowaniu dania, ale najbardziej uwielbiam ciasta i desery, kiedy je robię nawet nie zwracam uwagi na czas.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

roladki, schab, ciekawe przepisy, sałatki, sałatka, sernik, orzechy laskowe, orzechy, przekąska, deser, desery, ciasto, papryka, mięso, kanapka, pieczenie, kanapki, słodkie, przekąski, mięsa pieczone, ciasto z orzechami, sernik pieczony, serniki na zimno, smaczna sałatka, sernik na zimno, ciasto na zimno

Inne przepisy z Kuchnia Łukasza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.