Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym

Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym

Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym

Składniki: 300 g polędwiczki wieprzowej,200 g żurawiny do mięs Develey,1 cebula, 3 łyżki masła,1 łyżka miodu Wileńskich, 1/2 szklanki wody,1/3 szklanki czerwonego słodkiego wina,sól,pieprz.  Przygotowanie:   Polędwiczkę myjemy i osuszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na maśle podsmażamy polędwiczkę z każdej strony. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę. Chwilę podsmażamy i zalewamy wodą. Gdy woda odparuje, dodajemy żurawinę i podlewamy winem. Dusimy, aż wino odparuje i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.