Pieczone jabłka z malinami, w cieście i lukrze agrestowym

Pieczone jabłka z malinami, w cieście i lukrze agrestowym

Pieczone jabłka z malinami, w cieście i lukrze agrestowym

Własnoręcznie zerwane jabłka i maliny, delikatne ciasto i lukier, pycha. Przepis od cioci Grażyny, dziękuję :). Część jabłek była w całości, część pokrojona w ćwiartki, ale uważam, że przy tak płaskim naczyniu jak moje, lepiej pokroić w ćwiartki. Składniki: - 8 jabłek (pokrojonych w ćwiartki) - kilka garści malin - 2 jajka - cukier (tyle, ile ważą jajka) - mąka (tyle, ile ważą jajka) - masło (tyle, ile ważą jajka) - lukier: 2 łyżki galaretki agrestowej, 6 łyżek cukru pudru, kilka kropel wrzątku Jabłka obrać ze ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Corner With Recipes

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.