Pulpety mięsne z bazylią w sosie pomidorowo-paprykowym

Pulpety mięsne z bazylią w sosie pomidorowo-paprykowym

Pulpety mięsne z bazylią w sosie pomidorowo-paprykowym

Czas przygotowania: 40 min.Porcja dla 4 osób (ok. 20 szt. pulpetów)Koszt przygotowania: 18,00 złSKŁADNIKI do przygotowania pulpetów w sosie pomidorowym:500 g mielonego mięsa wieprzowego1/2 czerwonej papryki1/2 zielonej papryki1/2 żółtej papryki1 jajko1 cebula1 puszka pomidorów rozdrobnionych3 łyżki koncentratu pomidorowego3 łyżki bułki tartej3 łyżki mąkigarść świeżych liści bazylii2 szklanki wody1 łyżeczka pieprzu ziołowego2 łyżeczki papryki słodkiej mielonejsóloliwaSKŁADNIKI na puree ziemniaczane:10 średnich... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyJa

Autor

kulinarnyJakulinarnyJa

Witaj w moim kulinarnym świecie. Gotowanie jest moją
pasją. Kulinarne inspiracje czerpię z własnego
eksperymentowania, podróży, podpatrywania najlepszych
oraz łączenia różnych smaków w nowe formy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, mielone, sos paprykowy, zupa pomidorowa, ziemniak, ziemniaki, tarta, pulpety, sosy, pulpeciki, sos pomidorowy, puree ziemniaczane, ciasto 3 bit, ciasto, puree, cebula, jajko, mięso, pomidor, bułki, mięso mielone, mąka, duszone, słodkie, pulpety w sosie pomidorowym, dania mięsne, sos do mielonego , sos ziołowy, tarta na słodko, sos do jajek

Inne przepisy z kulinarnyJa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.