Przepis na : sałatka
Tradycyjna sałatka jarzynowa chyba nie ma nic bardziej kultowego, pokuszę się stwierdzeniem, że każdy próbował. Ile gospodarstw domowych tyle sposobów w każdym znajdzie się odrobinę coś innego, każdy ma swój sprawdzony sposób babciny i się go trzyma. Jak zawsze robiłam sałatkę to jak mama gotowałam w garnku warzywa, potem obieranie i tu była zawsze rola taty cięcie w drobną kostkę. Jak sama zostałam gospodynią domową spróbowałam warzywa upiec w skórce i z tego zrobić sałatkę. Już nigdy nie wróciłam do gotowa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...