Kompot rabarbarowo-malinowy

Kompot rabarbarowo-malinowy

Kompot rabarbarowo-malinowy

Lekko kwaśny, orzeźwiający i bardzo smaczny - kompot na bazie rabarbaru i malin. Idealny jako napój do obiadu jak i dodatek do słodkich ciast. Aby przygotować poniższy kompot możecie użyć mrożonych malin. Przed podaniem całość schłodzić w lodówce.  Składniki: 5 szklanek wody 8 gałązek rabarbaru (co najmniej 0,5 kg)  maliny (mogą być mrożone; ilość wg uznania) cukier do smaku Rabarbar obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Do garnka wsypać obrany rabarbar, dodać cukier (ja dałam 4 łyżki) i wlać wodę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

maliny, napój, obiad, ciasto, słodkie, ciasto z malinami, lekkie ciasto, ciasto z bezami, lekkie dania

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.