Piernik Benedyktynów

Piernik Benedyktynów

Piernik Benedyktynów

Przyprawa piernikowa gotowa, zapał do pieczenia jest, zbliża się wigilijno-piernikowe szaleństwo. Jako dotychczasowy piernikowy konsument, rzucam się w piernikowy wir. Wszyscy pieką pierniki, piekę i ja.Na pierwszy ogień Piernik Benedyktynów. Łatwy do wykonania. Dzięki świeżo przygotowanej przyprawie niezwykle aromatyczny miąższ, dosyć gęsty dzięki zastosowaniu mąk razowych, ale jednocześnie miękki i sprężysty. Jasny kolor, nie za suchy - taki sam piernik, jaki mam w pamięci z czasów dzieciństwa, kiedy to Ma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Grahamka, weka i kajzerka

Warto przeczytać

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Autor

MarcinH

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piernik, pieczenie, piernikowa, jajko, orzechy włoskie, orzechy, bagietka, bułki, chleb, pieczywo, miód, ciasto, włoska, mąka orkiszowa, łatwe , czekolada, polewa, susz, ciasto z masa, ciasta z masa, słodkie, chleb na zakwasie, lekkie ciasto, mleko w proszku, bułka pszenna, chleb razowy, ciasto z orzechami, ciasto mleko w proszku, mleko zwykle, ciasto orkiszowe

Inne przepisy z Grahamka, weka i kajzerka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.