Chleb fasolowy z rozmarynem
Chleb fasolowy z rozmarynem
Najczęściej pieczemy chleby z dodatkiem różnych nasion - słonecznik, dynia , siemię lniane lub czarnuszka . Często dodajemy otręby lub zioła. Takie dodatki nadają chlebom zarówno unikalny smak, jak i specyficzną teksturę. Dodajemy też ziemniaki , zarówno gotowane jak i pieczone. Jeden z moich ulubionych dodatków - to pieczony czosnek . Można dodać ugotowane kasze - jaglaną , gryczaną lub jęczmienną, także kuskus lub ryż . Ciekawe smaki pieczywa zawdzięczamy też nietypowym dodatkom - burakom, marchewce, śli... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Grahamka, weka i kajzerka
Autor
MarcinH
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, fasola, ciasto, ciekawe przepisy, pieczywo, bagietka, jabłka, buraki, bułki, ryż, śniadania, śliwka, słonecznik, kuskus, kasza jaglana, dynia, ziemniaki, kasza, marchewka, chleb na drożdżach , kasza gryczana, chleb na zakwasie, szybkie ciasto, chleb razowy, pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem, bułka pszenna, chleb mieszany, gotowana marchewka, drugie danie
Inne przepisy z Grahamka, weka i kajzerka
Dodaj komentarz