Kurczak na naszym blogu pojawia się dość często. Obie bardzo lubimy białe mięso. Jest ono zdrowe i szybkie w przygotowaniu. Pieczenie czy smażenie bądź przygotowywanie go na parze zajmuje o wiele mniej czasu niż innych mięs. Dzisiaj postawiłam na kurczaka, przygotowałam go w inny sposób niż zazwyczaj, mianowicie upiekłam go w piekarniku w towarzystwie cytryny. Kurczak pieczony z nutą cytryny SKŁADNIKI: 2 udka z kurczaka 3 łyżeczki przyprawy do kurczaka 2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki suszonej ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...