Kotlety mielone wieprzowe

Kotlety mielone wieprzowe

Kotlety mielone wieprzowe

Można je przygotować z różnego gatunku mięsa – drobiowego, wieprzowego, wołowego, jagnięcego, mieszanego. Cała tajemnica udanych kotletów mielonych (nie tylko wieprzowych) tkwi w doborze dobrego gatunku mięsa, bardzo dokładnym wyrobieniu masy mięsnej i odpowiednim jej doprawieniu. Najlepsze przyprawy, to oczywiście własne kompozycje, a nie gotowe mieszanki.     Składniki: - 1,2 kg mięsa wieprzowego (szynka lub łopatka) - 2 czerstwe bułki + mleko do ich namoczenia - 2 średnie cebule - 4 ząbki czosnku - ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, kotlety, kotlet, mięso, bułki, tarta, kotlety mielone, mięso mielone, pietruszka, czosnek, cebula, papryka, jajko, ser, szynka, drobiowe, pieczarki, ser żółty, słodkie, wieprzowina, kotlety mielone pieczarkami, kotlet mielony z pieczarkami, kotlety drobiowe, mielone pieczarki, tarta na słodko, dania mięsne, smażony ser, tarta ser, kotlety drobiowe w kostkę

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.