Sezon na przetwory

Sezon na przetwory

Sezon na przetwory

Dziś na  blogu będzie krótka przypominajka na temat przetworów. Sezon przetworowy  w pełni, więc kto się jeszcze nie wziął za szykowanie zapasów na zimę ma jeszcze czas, żeby nadrobić zaległości. Oto krótka ściągawka z tego co do tej pory pojawiło się na temat słoikowych skarbów na moim blogu. Może znajdziecie i dla siebie jakąś inspiracje ? Sezon na przetwory Przetwory warzywne Domowa harissa, ostra pasta z chiliSuszone grzybyAjwarAromatyczne suszone jabkaKonfitura z czerwon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przetwory, konfitura, pieczenie, pomidor, susz, sosy, pomarańcze, pasty, grzyby, pasta, pieczony burak, pieczone buraki, papryka, salsa, śliwka, jabłka, por , gruszka, suszone pomidory, makaron, mus, cytryna, zupa pomidorowa, cynamon, cebula, sos pomidorowy, imbir, burak, makarony, fasolka

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.