Z myślą o piernikach

Z myślą o piernikach

Z myślą o piernikach

To już chyba ostatni dzwonek by przygotować ciasto na pierniki.  Ja swoje zrobiłam już dwa tygodnie temu, ale ciągle z braku czasu nie poczyniłam odpowiedniej notki na blogu. Dziś więc śpieszę z przypomnieniem, czas ucieka, a ciasto potrzebuje czasu by nabrać odpowiednich aromatów. Wiadomo, że im dłużej leżakuje tym pierniki lepsze. Ja polecam ten przepis. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anula, 5 listopada 2012 15:45:17

Ja cały czas się przymierzam...

Dorota+Darek, 5 listopada 2012 16:37:25

Ale na zdjęciu widać, że ktoś chyba nie mógł się doczekać Wigilii i skubnął trochę ciasta :) ja nie mam cierpliwości do takich przygotowań, pierniki robię parę dni przed Świętami. Pozdrawiam!

Majana, 5 listopada 2012 23:07:19

Ja zagniotłam na pierniczki , ale jeszcze zrobię na piernik staropolski. Może ciut późno ,ale zdąży dojrzeć. :)Pozdrawiam.

Anonymous, 9 listopada 2012 10:37:05

witaj Karolko!!! jak tylko zobaczylam twoj post musialam zdecydowac sie na te pierniczki ale oczywiscie z moja zakrecona osoba zamiast pol szklanki mleka dodalam pol litra!!! ciasto jest mimo to dosc geste, czy myslisz ze wyjdzie cos ztego bo szkoda mi go wyrzucic:( pozdrawiamlusilla

Karolka, 9 listopada 2012 10:55:32

Anula mysle, ze juz czas zabrac sie do przygotowania ciasta. Ono jest lepsze im dluzj lezakuje.Doroto+Darku to moje starsze dzieci wyjadlo odrobine, bo przyznam, ze nawet surowe, ciasto jest pyszne.Majanko :-)Lusilla zostaw ciasto niech teraz lezakuje. Gdy przyjdzie czas piec pierniki dolozysz troche maki zeby ciasto sie dobrze walkowalo i wycinialo z niego odpowiednie ksztalty. Mam nadzieje, ze smak bedzie jak trzeba.pozdrawiam

co by tu zjeść? i Na górze róże, 17 listopada 2012 20:57:34

Ja się tak zbieram a czas ucieka i pewno znowu będą szybkie pierniki z dnia na dzień chyba że jutro jak czas pozwoli to zrobię bo przepis fajny:)