Drożdżowa szarlotka warstwowa

Drożdżowa szarlotka warstwowa

Drożdżowa szarlotka warstwowa

Kolejny przepis z francuskiej strony (i na pewno nie ostatni) :) Szarlotka to jedyny sposób na to, żeby moje dziecko zjadło jabłko... :) Do szkoły - jak znalazł! Samo ciasto drożdżowe wyśmienite! Trzykrotnie przełożone jabłkami jest niesamowicie wilgotne. Po prostu kapitalne! Najpierw należy przygotować nadzienie. Gdy będzie stygło, przygotujemy ciasto.  Tutaj znajduje się przepis na jabłka do szarlotki - klik Składniki: 500 gramów mąki 30 gramów drożdży 1 szklanka mleka 2 jajka 70 gramów cukru 30 gram... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu www.szczesliwakuchnia.blogspot.com

Autor

Szczęśliwa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

warstwowa, jabłka, ciasto, tarta, jajko, szarlotka, placki, ciasta z jabłkami, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, pieczenie, francuskie, drożdżowe, szarlotka z jabłkami, słodkie, tarta z jabłkami, pieczone jabłka, jabłka pieczone, ciasto z bezami, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, placki z jabłkami, sposoby na jajko, tarta na słodko

Inne przepisy z www.szczesliwakuchnia.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.