Kuchenne ABC - kajmak ze słodzonego mleka skondensowanego
Kuchenne ABC - kajmak ze słodzonego mleka skondensowanego
Jeśli chcesz zrobić kajmak, kup słodzone mleko skondensowane, wstaw zamkniętą puszkę do garnka z wodą tak, by cała puszka była zanurzona i gotuj przez 2 godziny. Etykieta z puszki pod wpływem wody i temperatury odkleja się już na początku gotowania. Wyjmij ją po prostu widelcem i wyrzuć. Po 2 godzinach, zanim otworzysz puszkę, pozwól jej wystygnąć. Kajmaku możesz użyć do słodkich bułek, tart lub mazurków. Smakuje obłędnie, to czysta rozpusta. czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W kuchni wieczorem
Autor
Joanna B.
Prowadzę blog w kuchni wieczorem i zajmuję się fotografią. Uwielbiam drobne, codzienne przyjemności i kreatywne życie. Na blogu dzielę się moją pasją gotowania i fotografowania.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kajmak, mleko skondensowane, bułki, tarta, słodkie, tarta na słodko
Inne przepisy z W kuchni wieczorem
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję