Pyszny, delikatny , truskawkowy sernik. Zmieniłam nieco składniki spodu, głównie ze względu na domowe zapasy. Używałam żelatyny w płatkach a nie sypkiej. W przepisie podaję jednak żelatynę zwykłą tak jak w oryginale, gdyż jest ona bardziej popularna. Przepis ze strony Moje WypiekiSkładniki na spód:140 g herbatników70 g masłana masę:500 g świeżych truskawek2 łyżki soku z cytryny1 szklanka jogurtu naturalnego1 szklanka śmietany kremówki1/4 szklanki miodu ( dałam mniej)3 łyżki cukru (dałam... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...