Bułeczki orkiszowe, śniadaniowe

Bułeczki orkiszowe, śniadaniowe

Bułeczki orkiszowe, śniadaniowe

Pyszne i zdrowe bułeczki upieczone z mąki orkiszowej jasnej (typ 600). Dzięki glazurze z wody i cukru mają delikatnie słodki smak. Warto od czasu do czasu upiec domowe pieczywo (chociaż istnieje ryzyko, że przestaniemy już w ogóle kupować pieczywo w piekarni). ;) Bułeczki orkiszowe, śniadaniowePRZEPIS Temperatura piekarnika: 220oC Czas pieczenia: ok. 15 min Składniki 500 g mąki orkiszowej jasnej, typ 500-600 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 275 ml mleka 7 g suszonych drożdży lub około 25 g świe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
monika smakoszka, 3 marca 2013 19:18:55

smakowicie wyglądają twoje bułeczki :)

wykrywacz smaku, 4 marca 2013 14:52:00

bardzo apetyczne, w sam raz na śniadanie!

rustykalna kuchnia, 4 marca 2013 20:12:53

fantastyczne bułeczki :) mleczne pieczywo orkiszowe - super! Pozdrawiam

kocie-smaki, 7 marca 2013 09:23:18

co ja bym dała za takie śniadanie.. :)