Zupa Wonton

Zupa Wonton

Zupa Wonton

Kolejne dobrze wszystkim znane danie kuchni chińskiej - bulion z pierożkami wonton. Ponieważ zostało mi trochę bulionu drobiowego z przyrządzania zupy Tom Kha Gai, nie zastanawiałam się zbyt długo :) Pierwszy raz w życiu sama robiłam ciasto na pierożki. Zabawy było co nie miara, jednak po około dziesiątym krążku krążku ciasta załapałam o co chodzi ;) Przepis na farsz znalazłam na stronie Słodko-Kwaśny. Zapraszam do gotowania!P.S. Nie zraźcie się ilością ciasta. Nadmiar można spokojnie zamrozić na następny raz :)B... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajskie smaki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Autor

dagooshyadagooshya

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, sos sojowy, sosy, jajko, zupa, drobiowe, mielone, imbir, wieprzowina, tajska zupa, mięso, kuchnia chińska, słodkie, jajka z farszem, dania chińskie, sos do jajek, kuchnia tajska, sos do mielonego , zupa z mięsem mielonym, mięso mielone

Inne przepisy z Tajskie smaki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.