Drożdżówka "zasypywana" bez wyrabiania
Drożdżówka "zasypywana" bez wyrabiania
Ciasto drożdżowe kojarzy mi się z długim wyrabianiem, ale..... jest też opcja drożdżówki "zasypywanej" i której nie trzeba wyrabiać. Ważne w niej jest tylko w  odpowiedniej kolejności zasypywać składniki. Jak dla mnie drożdżówka równa się babcia niestety już teraz zostały mi tylko  cudowne wspomnienia .............. <3SKŁADNIKI : 1 szk odpowiada 250 ml 10 dag drożdży świeżych 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka tem. pokojowa 5 jajek (roztrzepanych)1 szklanka oleju5 szklanek mąki (używam 550... czytaj dalej...
            
     
        
 
                       Czytaj dalej na blogu Basia w kuchni
        
                       Autor
 Barbara w kuchni
Barbara w kuchni 
        
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
drożdżówki , drozdzowka, ciasto, lukier , likier, sok, pieczenie, cytryna, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, jajko, szaszłyki, drożdżowe, polewa, słodkie, jak zrobić wodę z cytryna, ciasto na niedziele, ciasto z bezami, mleko zwykle, sposoby na jajko, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia
Inne przepisy z Basia w kuchni
Dodaj komentarz