Bardzo dobry pasztet z soczewicy. Przyznam, że nie spodziewałam się aż tak dobrego efektu. Naczytałam się wielu przepisów i w zasadzie od użytych dodatków i przypraw zależy końcowy efekt (soczewica przyjmuje bardzo dobrze wszystkie aromaty). Ja dodałam praktycznie cały skład włoszczyzny. Nie dodawałam jajek. Masę na pasztet można spróbować po wymieszaniu ugotowanej soczewicy i uduszonych warzyw i ewentualnie jeszcze wtedy całość doprawić. Bardzo polecam jako zdrowy dodatek do pieczywa (najlepiej domowego :))... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Już dawno temu robiłam pasztet z soczewicy, ale nadal pamietam jego smak.Czas chyba to powtórzyć - być może teraz skorzystam z Twojego przepisu. :)
Tez robie pasztet z soczewicy.Nastepnym razem skorzystam z tego przepisu:)Bardzo mi przypadl do gustu.
oj widzę , że będę musiała spróbowac i ja , bo przyznam sie , że nie słyszałam do tej pory o takim pasztecie , a wygląda pysznie :)
Zachęcam do skorzystania. Ja ponownie zamierzać go zrobić. Bardzo mi smakował. :)
To świetny i co najważniejsze zdrowy dodatek do pieczywa, gdy mamy dość serów żółtych, wędlin itp. ;) A do tego jak smakuje!
Hej!Zamierzam zrobić ten pasztet, co by zachęcić mojego niejadka do skosztowania warzyw i mam pytanie odnośnie braku jajek w przepisie. Czy pasztet się nie rozwali? Pozdrawiam :)
Pasztet nie jest za bardzo zwarty. Ja go i tak rozsmarowuję na chlebie. Nie próbowałam jeszcze piec tego pasztetu z jajkami więc nie mam porównania. Ale konsystencja pasty mi odpowiada. :)