Pasztet z soczewicy

Pasztet z soczewicy

Pasztet z soczewicy

Bardzo dobry pasztet z soczewicy. Przyznam, że nie spodziewałam się aż tak dobrego efektu. Naczytałam się wielu przepisów i w zasadzie od użytych dodatków i przypraw zależy końcowy efekt (soczewica przyjmuje bardzo dobrze wszystkie aromaty). Ja dodałam praktycznie cały skład włoszczyzny. Nie dodawałam jajek. Masę na pasztet można spróbować po wymieszaniu ugotowanej soczewicy i uduszonych warzyw i ewentualnie jeszcze wtedy całość doprawić. Bardzo polecam jako zdrowy dodatek do pieczywa (najlepiej domowego :))... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

coolinarnaStrefa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, pieczenie, warzywa, seler, tarta, seler naciowy, masło orzechowe, zdrowe przepisy, por , sosy, curry, pieczywo, zupa pomidorowa, cebula, marchewka, słonecznik, sos sojowy, duszone, siekane, czosnek, słodkie, dynia pieczona, pestki dyni i słonecznika, domowe pieczywo, jajko, pietruszka, zdrowe, bułki, dynia, papryka

Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Kaś, 28 lutego 2013 19:37:24

Już dawno temu robiłam pasztet z soczewicy, ale nadal pamietam jego smak.Czas chyba to powtórzyć - być może teraz skorzystam z Twojego przepisu. :)

Agusik kulinarnie, 28 lutego 2013 19:51:13

Tez robie pasztet z soczewicy.Nastepnym razem skorzystam z tego przepisu:)Bardzo mi przypadl do gustu.

monika smakoszka, 28 lutego 2013 20:51:03

oj widzę , że będę musiała spróbowac i ja , bo przyznam sie , że nie słyszałam do tej pory o takim pasztecie , a wygląda pysznie :)

COOLinarna Strefa, 25 marca 2013 23:22:39

Zachęcam do skorzystania. Ja ponownie zamierzać go zrobić. Bardzo mi smakował. :)

COOLinarna Strefa, 25 marca 2013 23:26:02

To świetny i co najważniejsze zdrowy dodatek do pieczywa, gdy mamy dość serów żółtych, wędlin itp. ;) A do tego jak smakuje!

COOLinarna Strefa, 25 marca 2013 23:27:48

Następnym razem dodam jeszcze gałkę muszkatołową.

Miniaturkowo pl, 27 marca 2013 09:08:12

Hej!Zamierzam zrobić ten pasztet, co by zachęcić mojego niejadka do skosztowania warzyw i mam pytanie odnośnie braku jajek w przepisie. Czy pasztet się nie rozwali? Pozdrawiam :)

COOLinarna Strefa, 28 marca 2013 17:43:34

Pasztet nie jest za bardzo zwarty. Ja go i tak rozsmarowuję na chlebie. Nie próbowałam jeszcze piec tego pasztetu z jajkami więc nie mam porównania. Ale konsystencja pasty mi odpowiada. :)